Home  //  Over Whiplash de Baas

Over Whiplash De Baas

Whiplash de Baas heet u welkom op haar nieuwe site.(21-04-2012)

 

Whiplash de Baas bestaat 5 jaar in 2012 en wij proberen een spil te zijn tussen u als patient en uw behandelaars in de praktijk van alle dag. Dit om behandelingen en begeleiding te optimaliseren. U vindt op onze site informatie van allerlei aard, maar uiteraard altijd met betrekking tot whiplash. Loop rustig door de onderwerpen heen. Die zijn vooral gericht op verbetering en herstel, maar ook over letselschade, rechstbijstand en vergoeding.

Betrokken raken bij een ongeval komt uit onverwachte hoek. Ongewild en onberekenbaar kunnen zich klachten gaan ontwikkelen. Zo'n overwacht ongeval overkomt per jaar circa 25.000 mensen in Nederland. Elk jaar opnieuw. Whiplash is een ongevalmechanisme. Klassiek is de achterop aanrijding, maar na andere ongevallen, een ongeval op bedrijf, thuis, in de sport, etc. kan zich een klachtenpatroon ontwikkelen passend bij het posttraumatisch whiplash syndroom, zoals het in medische termen wordt omschreven.

Binnen 2 jaar geneest ruim 80% van zijn/haar klachten. Als het u is overkomen en u heeft onze site gevonden, dan zijn wij er voor u en uw omgeving. Om zo breed mogeliik te informeren. Heeft u een vraag: Als u een vraag stelt via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zal na beantwoording zowel mail vraagstelling als mail beantwoording direct nadat het antwoord verstuurt is uit bestand worden verwijderd. Er wordt geen informatie bewaard en geen database opgebouwd. U zult iedere keer opnieuw moeten formuleren. I.v.m. privacy verzameld Whiplash de Baas geen enkele informatie van mailers. Op de site is alleen informatie te lezen door betrokkenen zelf aangeleverd of verwijzingen naar andere sites. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. vijf werkdagen heeft u antwoord van onze vrjwilligers

Whiplash de Baas heeft een adviesraad. Deze wordt gevormd door behandelaars die in de praktijk van alle dag whiplashpatienten begeleiden/behandelen. Whiplash de Baas heeft contacten door heel Nederland, maar ook in Belgie met behandelaars(zie rubriek behandelaars aan het woord) en onderzoekers.

Stichting Whiplash de Baas zet zich in voor de (h)erkenning van het klachtenpatroon passend bij het posttraumatisch whiplashsyndroom. Het versterken van de positie van whiplashpatiënten door interactie met de behandelaars van alle dag en organisaties. 
We stimuleren wetenschappelijk onderzoek(zie onderzoeken)

We willen whiplashpatienten coachen en begeleiden(zie onze workshops)

Een aantal voorbeelden van onze contacten:

UMCG Groningen(één keer per jaar organiseren samen Beatrixoord en andere verenigingen een congres)

Universiteit Utrecht via Prof. Rinie Geenen(onderzoek gedaan voor ons over invloed van 'onbegrip na whiplash' op klachtenpatroon)

Universiteit Brussel met de vakgroep van internationaal onderzoeker Prof. Dr. Jo Nijs

Revalidatiecentra Beatrixoord te Haren en Helimare te Wijk aan Zee

DBC, www.dbc.nl

PELS, www.pels.nl

www.whiplashtraining.nl

 

Als u een vraag stelt via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zal na beantwoording zowel mail vraagstelling als mail beantwoording direct nadat het antwoord verstuurt is uit bestand worden verwijderd. Er wordt geen informatie bewaard en geen database opgebouwd. U zult iedere keer opnieuw moeten formuleren. I.v.m. privacy verzameld Whiplash de Baas geen enkele informatie van mailers. Op de site is alleen informatie te lezen door betrokkenen zelf aangeleverd of verwijzingen naar andere sites

 

ANBI - Algemeen Nut Beogende Instelling

www.anbi.nl. Whiplash de Baas is aangemeld bij de ANBI Kijk bij: www.belastingdienst.nl/giften.

Raborekening: 1351.66.403 Tnv Ondersteuning doelstellingen Whiplash de Baas

Filosofie Whiplash de Baas:
We geven voorlichting via site, mailing, bijeenkomsten, infomarkten, maar behandeling en begeleiding van whiplashpatienten moet altijd als uitgangspunt hebben: 'terug naar zelfstandig functioneren in werk of prive of beiden'. In dat licht past het volgende gedicht van SAM:

Hier
waar we leven
lachen en spelen
waar we vrienden omhelzen
waar we dansen en zingen
waar we liefhebben en soms ruzie maken
waar we huilen en troosten
waar we veilig zijn
en warmte vinden
hier
is thuis

Bloemmozaiek vrouw te Anna Paulowna

 

Bloemmozaiek te Anna Paulowna