Home  //  Onderwerpen Whiplash en schadevergoeding  //  Whiplash, letselschade en aansprakelijkheid

Whiplash, letselschade en aansprakelijkheid

Whiplash, letselschade en aansprakelijkheid


Over het algemeen kan men bij verkeersongevallen een tegenpartij aansprakelijk stellen. De schuldvraag vast stellen is belangrijk voor het vervolgtraject, wanneer niet alleen sprake is van materiele schade, maar ook van immateriële, of wel een klachtenpatroon passend bij het posttraumatisch whiplash syndroom. In de volksmond whiplash genoemd.

Belangrijk is dat u zoveel mogelijk bewijs verzameld om de schuldvraag vast te stellen. Politie is steeds minder vaak genegen te komen. Zeker bij ‘kleine ongevallen’, maar die kunnen voor u wel grote gevolgen hebben. Whiplash de Baas stelt voor dat u bij alle soorten ongevallen de politie te belt. Een proces-verbaal of politierapport kan in een later stadium een belangrijke rol spelen bij zowel het verhalen van materiele(auto) schade als wel immateriële schade(behandelingen, verlies van gezondheid en inkomstderving, huis schilderen).

Er zijn genoeg voorbeelden te noemen waarom u de politie sowieso moet laten komen:
1. Iemand gewond is
2. U vermoedt dat uw tegenpartij gedronken heeft
3. Indien u de schade niet kunt overzien
4. De tegenpartijen een andere beleving heeft van het ongeval dan u
5. Een buitenlands voertuig of wanneer u iemand niet kan verstaan
6. Er helemaal geen getuigen zijn
7. U alleen bent en geen medepassagiers heeft die uw versie kunnen bevestigen

Aansprakelijkheid moet worden vast gesteld om schade te kunnen verhalen. Indien er buiten materiele schade ook sprake is van immateriële of wel letselschade en het daarna ontstaan van een klachtenpatroon is het vast stellen van aansprakelijkheid nog belangrijker. Bij beperkingen en mogelijk blijvende beperkingen moet buiten de aansprakelijkheid dan ook causaal verband worden aangetoond. Of wel, komen de klachten voort uit het ongeval.

Ook al bent u het niet eens met de tegenpartij vul altijd een schadeformulier in.

Veel whiplashklachten komen overeen met andere ziektebeelden/aandoeningen. Causaal verband is dus moeilijk vast te stellen. Relatie ongeval/klachten. Verzekeraar tegenpartij zal altijd proberen een verband te leggen tussen eerdere gezondheidsklachten van voor het ongeval. U moet bewijzen als slachtoffer dat er causaal verband is. Zo is de wet: “Wie eist, bewijst” . Zorg dat u geen tweemaal slachtoffer wordt.

Documenteer van meet af aan goed uw zaak.

Letselschadeadvocaat
Neem altijd een LSA advocaat, omdat er bij whiplash ongevallen vaak sprake is van duidelijke schuldvraag. Dan wordt uw advocaat gewoon vergoed door verzekeraar tegenpartij. Neem een LSA advocaat verenigt bij NETLAW of ASP. Doe geen No Cure No Pay. Whiplash de Baas vindt het niet gezond indien uw belangenbehartiger belang heeft bij blijvende beperkingen. De bonus bij No Cure No Pay wordt vooral groot bij verlies van verdiencapaciteit.

Herstel of verbetering van gezondheid moet altijd voorop staan. Tip: http://www.whiplashdebaas.nl/onderwerpen/whiplash-en-schadevergoeding/261-juridische-hulp-bij-ongeval-en-letselschade  
Onthoud:
Geen eindstadium, geen eindschikking