Home  //  Onderwerpen Whiplash en re-integreren  //  Whiplash, scholing, werk en handicap: Het ReacollegeNederland

Whiplash, scholing, werk en handicap: Het ReacollegeNederland

Whiplash, scholing, werk en handicap: Het ReacollegeNederland

Whiplash/hersenkneuzing en een daaruit voortvloeiend klachtenpatroon zet de wereld voor kinderen/jongeren op z’n kop. Bij kinderen en jongeren die nog leren en werken aan hun toekomst komt soms het leven stil te staan. Leren gaat niet door pijn en cognitieve klachten. Concentreren in een klas en functioneren in een grote scholengemeenschap wordt moeilijk.

 Een beperking hebben en toch de motivatie hebben om dat vakdiploma te halen. “Ik wil een opleiding die lukt” en “neem me zoals ik ben”. Ouders zijn vaak op zoek naar de beste mogelijkheden voor hun kind. Wat biedt de meeste kansen op toekomstperspectief. Op het hersenletselcongres hadden we vanuit Stichting Whiplash de Baas een gesprek met accountmanager Ben Wigny van het REACOLLEGE. Jonge whiplashpatiënten vervolmaken hun opleiding soms ook bij het REACOLLEGE.

Extra kosten wat het met zich mee zou brengen kunnen in rekening gebracht worden door de belangenbehartiger bij de verzekering tegenpartij. Een opleiding door een ongeval niet af kunnen maken betekent gederfde toekomstverwachting. REACOLLEGE wil die verwachting met jongeren volbrengen door mensen met een handicap een vak te leren en een duurzame arbeidsplaats bieden.

REACOLLEGE zit in o.a. in Utrecht, Wijk aan Zee Nijmegen, Hoensbroek. Kijk voor meer info op: http://www.reacollegenederland.nl/  
Whiplash en jongeren: http://www.whiplashdebaas.nl/onderwerpen/behandelaars-over-behandeling-begeleiding-whiplash/308-whiplash-bij-kinderen-en-jongeren?highlight=YTo0OntpOjA7czo4OiJ3aGlwbGFzaCI7aToxO3M6OToid2hpcGxhc2gnIjtpOjI7czo5OiInd2hpcGxhc2giO2k6MztzOjg6ImpvbmdlcmVuIjt9