Home  //  Onderwerpen Whiplash en belangrijke raakvlakken  //  Whiplash en wandelen

Whiplash en wandelen

Whiplash en wandelen


Wandelen is de meest simpele vorm van ontspanning, maar wat als je beperkingen hebt? Problemen met concentratie, gauw teveel prikkels, oriëntatie problemen in onbekend gebied, etc. Whiplash de Baas attendeert u op twee mogelijkheden. Wandelingen opgezet door mensen zoals u. In eigen omgeving. Wandelen is ontmoeten, wandelen is het hoofd ledigen, wandelen is gezond, wandelen is goed met jezelf bezig zijn en met anderen, wandelen is gewoon leuk.

 

Mogelijkheid 1
Een site die al lang loopt en die velen wandelplezier heeft gegeven. In heel Nederland. Als whiplashpatiënt zijn georganiseerde tochten soms te massaal. U haakt af door te veel prikkels. U zoekt wandelingen met iemand die u leidt door de gebieden. Dan kunt u zich op u zelf concentreren. Deze site biedt een ieder mogelijkheden in afstand en groepsgrootte. Particulieren die in eigen omgeving de mooiste tochten uit zetten. Kleine groepen en mogelijkheid om ook soms uw hond mee te nemen. Vaak startend op plekken waar openbaar vervoer de bereikbaarheid beidt. Wandelen is ontmoeten.
http://www.dewandelsite.nl/default.asp 

Mogelijkheid 2
Men zoekt ook ambassadeurs voor het volgende en bezoek de site http://www.wandelenmeteenbeperking.nl/ Het project Wandelen, goed voor elkaar! is opgezet door Kenniscentrum Groen & Handicap. Ons doel is om alle wandelpaden in Nederland die toegankelijk zijn voor mensen met een handicap in kaart te brengen en op deze website te publiceren. Dat doen we met de hulp van ambassadeurs die de wandelpaden inspecteren en de stand van de toegankelijkheid inventariseren.