Home  //  Onderwerpen Whiplash en belangrijke raakvlakken  //  Whiplash en slaapstoornissen/slaapproblemen. Hoe slapen we?

Whiplash en slaapstoornissen/slaapproblemen. Hoe slapen we?

Whiplash en slaapstoornissen/slaapproblemen. Hoe slapen we?

 Slaapstoornissen/slaapproblemen
Whiplash en het mogelijke gevolg van een klachtenpatroon is en blijft een complexe aandoening. Buiten dat het leven in één keer op ‘z’n kop’ staat staan veel klachten op zich zelf. Bij slaapstoornissen en slaapproblemen gaan we naar de huisarts en veelal wordt de oplossing gezocht in melatonine. Op onze site vindt u daar relevante informatie over. Whiplash de Baas bekijkt graag voor u mogelijkheden om op gezonde wijze in slaap te sussen, ondanks genoemde klachten.
Godin van de slaap
In deze bijdrage worden we geïnspireerd door Nyx of wel: ‘De godin van de slaap’. Eigenlijk worden we geinspeerd door Marcel Botman. Deze ondernemer verbond de naam van ‘de godin van de slaap’ aan producten welke de whiplashpatiënten in een weldadige slaap kunnen sussen. Ondernemer Botman heeft met www.neptune.nl een hele goede naam opgebouwd in de nautische wereld. Door Neptune zeil of vaar je niet beter, maar je bent wel uitgerust om het te doen en er dus meer van te genieten.
Wensen client centraal en op maat
Stichting Whiplash de Baas ging op bezoek bij de heer Botman en zijn mooie bedrijf. Wat we direct gemeen hadden is de verwondering dat veel mensen zich zo weinig verdiepen in wat men toch heel veel doet: ”hoe gaan we slapen en hoe liggen op bed”. Het bedrijf van Botman kan voor heel veel mensen thuis dan ook meer dan genoeg betekenen.

Bij whiplashpatiënten is er vaak sprake van vegetatieve klachten, waaronder van tijd tot tijd overmatig transpireren. Zowel ’s nachts als overdag. Ieder mens verlies ’s nachts gemiddeld een kwart liter lichaamsvocht. De gemiddelde whiplashpatiënt verliest nog meer. Toch hebben veel mensen net als in de nautische wereld geen ventilerend matras! Een klein voorbeeldje waarom men zich moet verdiepen in de ondergrond tijdens slapen/rusten op zijn/haar bed.

Een whiplashpatiënt brengt gemiddeld iets meer tijd door op zijn/haar bed dan een gezond mens. Meer dan 8 uur per dag! Goede voorlichting is cruciaal voor een goede eigen slaapplaats. Tijdens de rondleiding door de heer Botman kwamen alle producten voorbij. Wat opviel was de drive waarmee dit bedrijf de cliënt tevreden wil stellen. De cliënt bij wil staan om een keus te maken in een belangrijke aanschaf.

Bij Neptune te Zwaagdijk houdt men geen verkooppraatje om te verkopen, maar wil men in overleg met de cliënt komen tot een aankoop die past bij het individu.
Daarbij hanteert men een aantal uitgangspunten:
- Het moet aangenaam liggen in alle jaargetijden
- Het moet optimale ondersteuning bieden van de wervelkolom
- Lange levensduur zonder verlies van elasticiteit
- Het moet flexibel en ventilerend zijn
- Het moet een antiallergische werking hebben
- Gewicht, lichaamsbouw en slaaphouding zijn bepalend voor de keuze van uw matras
- Uw natuurlijke houding van uw wervelkolom moet gegarandeerd zijn
- Uw spieren moeten zich volledig kunnen ontspannen

Matras kan volledig aangepast worden aan wensen van ieder persoonlijk. Dit wanneer men langs komt voor een intake gesprek en proef liggen. De combinatie matras/lattenbodem/kussen maken de voorwaarden voor een weldadige slaap compleet. Omdat het bedrijf van Botman alle producten zelf vervaardigd bent u samen met de onderneming baas over uw eigen af te nemen producten. Het bedrijf biedt alles wat u mogelijk zoekt:
Verstelbare hoofdeinden, een bijzonder matrasvorm, aparte matrasafwerking voor u en uw partner en toch lekker samen slapen, eclectische verstelbare systemen, vijf of meer comfortzones, etc. etc. Bij Neptune en straks voor de particuliere markt bij Nyxx gebruikt men de beste materialen en techniek betreffende bed, matras en lattenbodem. In de showroom waar vooral rust heerst heeft men alle tijd om proef te gaan liggen en de materialen te ervaren. Als whiplashpatiënt is een goede slaapplek van groot belang. Whiplash de Baas denkt bij Nyxx de 'rust' te hebben gevonden die menigeen en zeker de whiplashpatient zoekt. Waar u als individu en ook met uw partner volledig tot uw recht komt in wat u zoekt. Comfort op basis van gedegen voorlichting met gezonde uitgangspunten en uitstekende materialen. Dit om goede nachtrust en ligcomfort te ervaren. Dat heeft u meer nodig dan wie dan ook.

Nyxx kan men uitspreken als niks, maar Nyxx staat bij ondernemer Botman voor heel wat. Wij waren onder de indruk van wat er geboden wordt voor degene die op zoek zijn naar gezonde en comfortabele rust en zich realiseren dat men in een activiteit die meer dan 30% van de dag inneemt moet investeren. De prijzen zijn klantvriendelijk en kijken kost niets.

De site www.nyxx.nl is nu nog under constrcution, maar zal binnenkort online zijn
* Nyx (Grieks Νύξ) of Nox (Latijn) was de Griekse en Romeinse oer-godin van de nacht. De godin van de nacht reed langs de hemel in een strijdwagen met twee paarden ervoor, terwijl zij de donkere nevels van Erebus over de aarde legde. Soms werd ze afgebeeld als gevleugelde godin -
Bekijk foto's

Verschillende matrassen, lattenbodems, kussens kunt u rustig uitproberen in de ruime showroom. Neem de tijd voor proefliggen. U brengt er tenslotte veel tijd op door. Vraag ook door over ventileren van matras.


Neptune www.neptune.nl  heeft een open mind naar de klant. Men laat alles zien wat u wilt. Hier staat Botman bij opslag van materialen.


U kunt ook terecht om stoelen, bank, tuinset, etc. aan te laten passen. Het gaat om uw comfortabele houding van het materiaal waar u op ligt en waarin u ook zit