Home  //  Onderwerpen Whiplash en belangrijke raakvlakken  //  Whiplash en studeren/school/studie

Whiplash en studeren/school/studie

WHIPLASH EN STUDEREN/SCHOOL

http://www.handicap-studie.nl/

Bij bovenstaande link kunt u terecht, wanneer u als jongeling en uiteraard ook als ouderling geconfronteerd wordt met studieproblemen i.v.m. tijdelijke, dan wel structurele beperkingen. Dit door gezondheidsklachten. Na een whiplash kunnen studies behoorlijk op achterstand raken bij een breed klachtenpatroon. Zeker wanneer er sprake is van concentratie- en geheugenstoornissen.

Het raakt altijd weer, (ook bij anderen hoor) wanneer vooral jonge mensen in de remstand worden gezet door klachten betreffende hun gezondheid. Het zorgeloze in één klap weg en gedeeltelijk afhankelijk worden van anderen, omdat je in een wereld terecht komt die je niet kent, maar waar je ook als jong mens niet wilt zijn. Zoeken binnen de gezondheidszorg en proberen te herstellen van het fenomeen whiplash. Ouders zitten vaak met hun handen in het haar. Het emotionele deel weegt zwaar. Het kind willen beschermen, maar zij die al vonden dat ze heel zelfstandig waren, laten dat niet meer altijd toe. Dat kan spanning geven. Van jonge kinderen tot ouderlingen, daar zit heel wat tussen.

Hoe zoek je de weg om de draad op te pakken binnen onderwijs/studie. Het is niet vreemd wanneer een kind of student een jaar doubleert bij gezondheidsklachten. Hoe ga je ermee om? Hoe doe ik mijn huiswerk? Wat als ik mijn tentamen/examen niet kan doen? Hoe zit het met studiefinanciering, etc, als ik buiten mijn schuld om een jaar verlies? Als er voor mij aanpassingen binnen de school nodig zijn, wie zorgt daarvoor?

Wat ook kan is dat door de klachten sprake is van een vertraagde hersenactiviteit en je toetsen/tentamens/examens door afname van belastbaarheid niet binnen gestelde tijd kan halen. Een belastbaarheidonderzoek door een neuropsycholoog kan duidelijk geven over hoe iemand ervoor staat. De studie wacht niet, maar verbetering/herstel staat natuurlijk op de voorgrond. Het kan zijn dat er een studiejaar/schooljaar verloren gaat. Een kleine groep houdt beperkingen en dat kan tot structurele aanpassingen leiden. Een andere studie of het niet volmaken van een studie kan in een enkel geval aan de orde zijn.

Dan is er sprake van gederfde levensverwachting. Dat is ook zo, wanneer er naast het werk studie wordt gedaan en dat is niet meer mogelijk is door beperkingen. Een goede belangenbehartiger is dan ook belangrijk. Schakel die op tijd in. Beter mee verlegen, dan om verlegen.
Zie whiplash en rechtshulp. http://www.schenkeveldadvocaten.nl/nl/rechtsgebieden/particulier/letselschade-verzekeringsrecht-en-aansprakelijkheidsrecht/

Handicap en studie kunnen veel vragen voor u beantwoorden in geval van Studie en Handicap.

http://www.handicap-studie.nl/