Home  //  Onderwerpen Patiënt aan het woord  //  Whiplash en chronisch ziek

Whiplash en chronisch ziek

Whiplash en chronisch ziek
gevolg voor zorgverzekering?

Chronisch zieken vrezen overstap zorgverzekeraar Den Haag, Vrijdag 15 november 2013 - Chronisch zieken voelen zich belemmerd bij de overstap van zorgverzekeraar. 78.2% van de chronisch zieken heeft nog nooit van zorgverzekering gewisseld. Dit is ruim 11% minder dan bij mensen zonder chronische aandoening. Dit blijkt uit Het Nationaal Zorgonderzoek dat door het Zorgverzekering Informatie Centrum (Z.I.C.) werd gehouden. Aan dit onderzoek deden 2492 Nederlanders mee, waarvan 995 mensen chronisch ziek zijn. Angst voor verlies aanvullende verzekering 20.7% van de ondervraagden met een chronische aandoening geeft aan niet van verzekeraar te wisselen uit angst geen aanvullende verzekering af te kunnen sluiten.

Bij de respondenten zonder chronische aandoening geeft slechts 4,7% dit als reden aan om niet over te stappen. Daarnaast zien ondervraagden met een chronische aandoening meer problemen met de overschrijving naar een andere verzekeraar.

Dit laat duidelijk zien dat er bij mensen met een chronische aandoening veel onzekerheid heerst als het gaat om overstappen. Zij denken eerder aan de nadelen die het met zich meebrengt, dan wat het kan opleveren.
Lees meer 
http://www.zorgverzekering.org/onderzoek-2013/chronisch-zieken-vrezen-overstap-zorgverzekeraar/