Home  //  Onderwerpen Patiënt aan het woord  //  Whiplash en lotgenotencontact

Whiplash en lotgenotencontact

Whiplash en lotgenotencontact


Stichting Whiplash de Baas geeft voorlichting, verwijst, zet zich in voor betere behandeling/begeleiding en voor erkenning en herkenning. Whiplash is een complexe aandoening. Dat behoeven wij u als patiënt niet uit te leggen. Het posttraumatisch whiplash syndroom zoals het heet kent een scala aan klachten, maar er zijn er gelukkig ook die heel snel herstellen en geen klachten meer ervaren.

 Lotgenotencontact heeft tot doel om lotgenoten in contact met elkaar te brengen. Een lotgenoot is iemand, zeker na een whiplash, iemand die een niet zelf gekozen situatie terecht komt. De behoefte is dan om op basis van wederkerigheid ervaringen met een ander te delen.

Whiplash de Baas kiest er voor om lotgenotencontact alleen via infobijeenkomsten met professionals of via onze workshops te doen. Dit vanwege het complexe karakter klachtenpatroon wat zich kan openbaren na een whiplash, maar vooral omdat de klachten per individu heel uiteenlopend kunnen zijn. Workshops van Whiplash de Baas worden geleid door ervaringsdeskundigen die daar ook weer opleiding voor hebben gehad en bovendien in direct contact staan met professionals. Dit om niet alleen met lotgenoten in contact te komen, maar ook om een stuk inzicht mee te geven. Inzicht zorgt voor uitzicht.

Op het einde van deze workshop/lotgenotencontact kunt ook vragen stellen aan een professionele behandelaar welke multidisciplinair(vanuit meerdere behandelmogelijkheden) denkt en behandeld.

Lotgenotencontact kan ook een nadeel hebben. Zeker bij een complexe aandoening als whiplash. De ene whiplashpatiënt kan schrikken van het klachtenpatroon van de ander. Echter, het genoemde klachtenpatroon van de één hoeft helemaal niet van toepassing te zijn bij de ander. Door ervaringsdeskundigen te koppelen aan professionaliteit krijgt lotgenotencontact via onze workshops een breed inhoudelijk karakter.

U krijgt ruimte voor uw verhaal, krijgt tips mee, leert van anderen. Inzicht vanuit ervaringsdeskundigheid, maar ook vanuit professionaliteit.
Workshops worden gegeven in Alkmaar, maar in 2013 kunt u ook in Amersfoort terecht of Heerenveen.
http://www.whiplashdebaas.nl/agenda/290-whiplash-en-workshop-omgaan-met-whiplash

Hieronder een link over spiegelneuronen. Spiegelneuronen hebben invloed op elkaar http://www.whiplashdebaas.nl/onderwerpen/behandelaars-over-behandeling-begeleiding-whiplash/353-whiplash-lotgenotencontact-en-spiegelneuronen?highlight=YToxOntpOjA7czoxNToic3BpZWdlbG5ldXJvbmVuIjt9