Home  //  Onderwerpen Patiënt aan het woord  //  Whiplashklachten of niet: Whiplash test

Whiplashklachten of niet: Whiplash test

Whiplashklachten of niet: Whiplash test

(Bron: Whiplash, Een strijd om erkenning van Carien Karsten).

Whiplash de Baas heeft zoals in eerdere artikelen ook gemeld interactie met behandelaars die de taal van de whiplashpatient spreekt voor wat de hulpvraag betreft. Carien Karsten is niet alleen behandelaar, ze is ook ervaringsdeskundige. De test die zij ontwikkeld heeft kan een belangrijke een indicatie geven voor u.

Tekst: Carien Karsten:
Whiplash is een verwarrende ziekte. De lichamelijke oorzaak van whiplashklachten is nog onduidelijk. Die onzekerheid over wat er aan de hand is, houdt mensen vaak langer ziek dan nodig is, aldus Carien Karsten, psychotherapeut en auteur van het boek “ Whiplash, Een strijd om erkenning” De vraag is dan ook niet: bestaat whiplash wel?, maar: hoe kom je het snelst van de klachten af?

Deze test biedt een indicatie voor de ernst van de whiplashklachten en de hulp die nodig is. Een diagnose kan nooit uitsluitend op basis van een vragenlijst worden vastgesteld. Een arts, fysiotherapeut of psycholoog kan door een zorgvuldige anamnese af te nemen de diagnose stellen. Daarbij overweegt een hulpverlener of er geen sprake is van een andere diagnose, bijvoorbeeld depressie, fibromyalgie (reuma van de weke delen), burnout of een angststoornis.
Link naar de test:
http://www.burnin.nl/?id=tes_wpl


Meer over Carien Karsten: http://www.carienkarsten.nl/