Home  //  Onderwerpen Onderzoeken  //  Geef aan traumatisch hersenletselonderzoek

Geef aan traumatisch hersenletselonderzoek

Geef aan traumatisch hersenletselonderzoek

Hersenletsel, hersenkneuzing, whiplash heeft veel overlappingen in klachtenpatroon.

Een deel van de patiënten met traumatisch hersenletsel na een ongeval houdt veel klachten. Onderzoekers willen over deze patiënten en hun klachten meer te weten komen. Zij kijken zowel naar de werking van de hersenen als naar de werkzaamheid van psychotherapie, die erop gericht is om beter te leren omgaan met de klachten. Het doel van dit onderzoek is de kwaliteit van leven van deze groep patiënten aanzienlijk te verbeteren zodat ze hun werk en sociale activiteiten sneller kunnen hervatten.

Hersenstichting Nederland Bedankt Stichting Whiplash de Baas dat jullie ook aandacht vragen voor dit belangrijke onderzoek!

 
Bron:https://www.hersenstichting.nl/
https://www.hersenstichting.nl/onderzoek/uitgelicht-onderzoek1/geef-aan-traumatisch-hersenletselonderzoek 

Luister en kijk naar neurologe Mevrouw Dr. Joukje van der Naalt
http://www.youtube.com/watch?v=ZaOT5Ks_wsE 
De afdeling Neurologie van het UMCG ontvangt een subsidie van € 600.000 van de Hersenstichting voor het onderzoeksprogramma Traumatisch Hersenletsel. Het doel van het onderzoeksprogramma is de rol van het aanpassend vermogen van de hersenen van mensen met licht tot matig traumatisch hersenletsel op te helderen. Dit moet leiden tot verbetering van behandelprotocollen. Neurologe dr. Joukje van der Naalt van het UMCG wordt projectleider van het programma. Het programma gaat vier jaar lopen en wordt uitgevoerd in samenwerking met neuropsychologe dr Joke Spikman en BCN Brain. Verder zijn UMC St Radboud, FC Donders Instituut, VUMC en St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg betrokken bij deze studie. Wereldwijd werd nooit eerder een dergelijk omvangrijk onderzoeksprogramma naar de gevolgen en behandeling van niet-aangeboren hersenletsel gesubsidieerd. Bron:http://www.rug.nl/gmw/news/news-bss/121702_subs_neuropsy_spikman 

 

Link naar:
RICHTLIJN OPVANG VAN PATIËNTEN MET LICHT TRAUMATISCH HOOFD/HERSENLETSEL

http://www.cbo.nl/Downloads/1358/Richtlijn%20LSH1.pdf