Home  //  Onderwerpen Onderzoeken  //  Whiplash de Baas en samenwerking onderzoeksgroep CHOPIVER

Whiplash de Baas en samenwerking onderzoeksgroep CHOPIVER

Whiplash de baas en samenwerking
onderzoeksgroep CHOPIVER


Whiplash de Baas bezocht met leden van haar adviesraad al een paar keer een workshop te België. Gegeven door de onderzoeksgroep CHROPIVER. Het gaat niet wie weet het beter in de zorg, maar om elkaar te stimuleren de patiënt optimaal te kunnen bijstaan. In adviesraad van Whiplash de Baas hebben de leden daar zeer brede belangstelling voor. De samenwerking met de onderzoeksgroep http://www.chropiver.be/welkom.html  met o.a. Prof. Dr. Jo Nijs is een verbreding van kennis op het terrein van chronische pijn en whiplash. Elkaar informeren zowel persoonlijk als via de digitale snelweg houdt velen scherp. Kijk ook op http://www.chropiver.be/welkom.html betreffende publicaties over chronische whiplash.

 

Whiplash de Baas krijgt mailing vanuit aangrenzende provincies met België dat men daar de behandeling als beter ervaart door de benadering van behandelaars. Het is niet alleen informatie uitwisselen, maar ook de werkwijze van elkaar bekijken. Waar is de patiënt het meest bij gebaat.

Chronische whiplash: pijnstilling vanuit brein functioneert niet

De pijnverwerkingsmechanismen in het brein van patiënten met chronische whiplash klachten zijn ontregeld. Daar waar er bij gezonde personen een goed evenwicht is tussen de pijnstillende en pijnversterkende mechanismen, blijken de pijnstillende banen niet meer naar behoren te functioneren bij patiënten met chronische whiplash klachten. Dit werd recent aangetoond in een CHROPIVER-studie: het pijnstillende mechanismen bij patiënten met chronische whiplash klachten werken minder efficiënt in vergelijking met die van gezonde pijnvrije personen. Therapiestrategieën die de pijnstillende mechanismen activeren zijn aanbevolen

Kijk ook op de http://www.artesis.be/gezondheidszorg/  voor agenda betreffende diverse workshops