Home  //  Agenda  //  Publieksdag hersenstichting: Slaap en hersenen

Publieksdag hersenstichting: Slaap en hersenen

Publieksdag hersenstichting: Slaap en hersenen

Op donderdag 11 oktober 2012 vindt de 20e Publieksdag over hersenonderzoek plaats. Dit jaar is het thema 'Slaap en hersenen'.  De Hersenstichting stelt er prijs op wanneer patiëntenorganisaties zich op de Publieksdag kunnen presenteren. Daarom zal Whiplash de Baas aanwezig zijn met een stand op de informatiemarkt. Met dank aan de hersenstichting die deze mogelijkheid biedt. Slaap- en waakstoornissen komen bij whiplashpatienten vaak voor.

De Publieksdag wordt gehouden in het Beatrixgebouw van de Jaarbeurs in Utrecht. In één zaal vinden lezingen plaats, in de andere zaal staan de stands. Deze dag wordt georganiseerd door de Hersenstichting Nederland, in samenwerking met de Neurofederatie (een koepel van onderzoeksscholen op neurologisch terrein) en ZonMw. Tijdens de Publieksdag geven wetenschappelijk onderzoekers uitleg over de vorderingen in het hersenonderzoek.

In vijf blokjes van twee of drie lezingen komen diverse aspecten van hersenen en slaap aan bod:
Wat is eigenlijk de functie van slaap voor de hersenen?
Wat gebeurt er met je als overdag aanvallen van slaap hebt of als je in coma ligt?

De insteek van de lezingen is tweeledig:
de algemene werking van de hersenen en aandacht voor hersenaandoeningen, slaap en slaapstoornissen.

Naast de dertien lezingen is er een informatiemarkt van patiëntenorganisaties. De informatiemarkt kan de gehele dag door worden bezocht door het publiek. Voor de bezoekers is de informatiemarkt een belangrijke trekpleister: men kan in contact komen met de diverse patiënten- en familieorganisaties, met elkaar en met eventuele nieuwe leden. Ook de sprekers hebben vaak interesse voor deze markt.